Son Dakika Haberler

asdsad

93. İzmir Enternasyonal Fuarı yüz binleri ağırladı

11 Септември 2024 08:09

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl “teknoloji” temasıyla 93. kez düzenlendi.

İzmir Enternasyonal Fuarı, 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta ziyaretçilerini ağırladı.“Teknoloji” temasıyla ve “Zamanın Ötesine Geçiyoruz” sloganıyla düzenlenen Fuar’daki özel teknoloji alanları, dijital deneyim ve sergi alanı, temaya özel etkinlikler, İzmirlilerden yoğun ilgi gördü.

Tüm dünyanın yakından tanıdığı insansı robot Sophia da fuarın sürpriz konuğu oldu. Sophia, açılış töreninde, resepsiyonda, ayrıca farklı etkinlik ve söyleşilerde yer aldı. Sophia, 1 Eylül’de tarihçi, akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, 2 Eylül’de ise sanatçı Okan Bayülgen ile “TechTalks” etkinliğinde buluştu. Robot Sophia, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geleceğe atılan adımların başladığı bir fuar olduğunu söyledi ve “Her ne kadar teknoloji gelişse de insan ruhunun sıcaklığı olmadan bu yeniliklerin bir anlamı olmaz” dedi.

Fuar’daki teknoloji özel alanında; Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’na bağlı dernekler ve firmalar, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (İAOSB) kuruluşlar, Bilişim Vadisi, Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK), Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK), Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (ESAS), Teknopark İzmir, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, aralarında yerli üretim elektrikli taşıtların da bulunduğu teknoloji ve sanayi şirketleri ürünleri, İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği projeler ve daha birçok kurum ve kuruluş yer aldı.

Belediye şirketleri İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliği ile girişimcilere ve start-uplara ücretsiz olarak tahsis edilen “Girişimci Köyü”nde ise elektronik imzadan elektrikli bisikletlere kadar pek çok farklı alanda faaliyet gösteren girişimciler, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümlerini sergiledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yürütülen Create in İzmir Projesi kapsamında İzmir Teknoloji ve İnovasyon AŞ iş birliğiyle Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri düzenlendi. Katılımcılar; “Geleceğin Şehirleri”, “Teknoloji Trendleri”, “Oyun Teknolojileri”, “Tasarım ve İnovasyon” ve “Yapay Zekanın Yaratıcı Kullanımı” temalarıyla birçok önemli ismin katıldığı konuşmalara tanıklık etti. Ayrıca “Yaratıcı Kent Teknolojileri” temalı Ideathon da gerçekleştirildi.