news-details

Bursa Arkeoloji Kulübü ilkokul öğrencileriyle buluştu

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bursa Arkeoloji Kulübü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ''Kültür varlığım Anadolu'' projesi kapsamında ilkokul öğrencileri arkeoloji bilimiyle tanışıyor.

Proje kapsamında, il genelindeki 50 ilkokul gezilecek ve alanında uzman arkeologlar 3 ve 4. sınıf öğrencilerine arkeolojiyi anlatacak, kazı tekniklerini uygulamalı olarak gösterecek.



Projenin 11 Eylül İlkokulu’ndaki etabı renkli görüntülere sahne oldu. Okulun çok amaçlı salonu adeta kazı alanına dönüşürken, Arkeolog Ceren Özçelik Han, ilk olarak sunum yaptı.

Daha sonra kazı atölyesine katılan öğrenciler, farklı bir kazı deneyimine ortak olmanın mutluluğunu yaşadı.

Arkeolog Han, yaptığı açıklamada, çocuklara arkeoloji bilimini tanıtmak, arkeologların çalışma prensiplerini öğretmek ve kültür varlıkları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak için 2019 yılından beni çalıştıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa Arkeoloji Kulübü ile sağlanan iş birliğinde 50 okulda sene boyunca çocuklarla buluşmak üzerine yola çıktıklarına değinen Han, ''Oldukça verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız tarih öncesi çağları öğreniyor. Aynı zamanda da bir kazı simülasyonuyla deneysel arkeolojiye adım atıyorlar. Oldukça verimli geçen bir çalışma oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.'' dedi.


Hibya Haber Ajansı