news-details

Borusan Otomotiv Motorsport Türkiye Pist Şampiyonası’nın İkinci Ayağını 5 Kupa ile Tamamladı

Borusan Otomotiv Motorsport'un (BOM) Türkiye Pist Şampiyonası'nda Süper Grup Şampiyonluğu için yarışan genç sporcusu Yağız Gedik, İzmit Körfez Yarış Pisti'nde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Türkiye Pist Şampiyonası ikinci ayak yarışlarında BMW 320 SI'ın direksiyonuna ikinci kez geçti. Otomobili ile mükemmel bir uyum içinde olan ve piste çıktığı her seansta derecelerini iyileştiren Yağız Gedik, her iki yarışı da önde tamamlayarak toplamda 4 yarışta 4 birincilik elde etmiş oldu ve Türkiye Şampiyonluğu hedefi doğrultusunda çok kıymetli puanlar elde etti.

Pistteki diğer turkuaz otomobilin direksiyonunda ise 28 yıllık yarışçı İbrahim Okyay vardı. İlk yarışın başında yaşadığı ve sol arka lastiğinin çıkmasına sebep olan sorunu deneyimi ile aşan milli sporcu aracını pite 3 tekerlek üzerinde getirmeyi başardı ve teknik ekibin hızlı müdahalesi ile yeniden piste dönerek kaybetmiş olduğu zamana rağmen yarışı ikincilikle tamamladı. İkinci yarışta ise podyumun ilk basamağına çıkan İbrahim Okyay, böylelikle Maxi Grup'ta lider pozisyonunu sağlamlaştırarak sürdürdü.

Sporcularının podyum dereceleri ve tüm ekibin başarısı ile elde edilen en yüksek toplam puanlarla Borusan Otomotiv Motorsport ayrıca En İyi Takım kupasını da almaya hak kazandı. Borusan Otomotiv Motosport, hafta sonu elde ettiği bu başarılarla birlikte TPŞ'nin ikinci ayağını 5 kupa ile taçlandırmış oldu.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışmakta olan takımın diğer sponsorları Borusan Lojistik, Shell, Securitas ve Glasurit'tir.

Borusan Otomotiv Motorsport Hakkında:

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2008 yılında Türkiye'de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Milli sporculardan oluşan ekibi ile Türkiye dışında; 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 32 farklı pistte 300'den fazla yarışta start almıştır. Borusan Otomotiv Motorsport, yurt içinde 10 Türkiye Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Takımlar Şampiyonluğu, yurt dışında WTCC (Dünya Şampiyonası) Takımlar beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) Pilotlar ikinciliğini ve İtalya Endurance Champions Cup Pilotlar Şampiyonluğu elde etmiştir. Borusan Otomotiv Motorsport bünyesinde sosyal sorumluluk bilinci ile kurulan BOM Akademi, 2015 yılından itibaren TOSFED ve GSGM lisanslı eğitim kurumu olarak 2000'den fazla katılımcıya sertifikalarını teslim etmiştir. 2018 yılında organize edilmiş olan BOM E-Team GT Kupası sonucunda seçilmiş olan BOM E-Team, 2019'da ülkemizi uluslararası arenada temsil etmektedir.

Kaynak:Artipr