news-details

İstanbul’da ilk kez düzenlenen Swiss Days 2019, yoğun bir katılımla sona erdi!

Swiss Business Hub Turkey (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Turkey (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) tarafından, İsviçre Başkonsolosluğu’nun desteği ile İstanbul'da ilk kez İsviçre 2019 Günleri 20-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleştirildi.

İsviçre ve Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin artırılmasına yönelik çok kapsamlı ve çok katmanlı bir etkinlik olan Swiss Days 2019, beklentilerin çok ötesinde yoğun bir katılım ve ilgi ile karşılandı.

İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi Direktörü Mehmet Yıldırımlı, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak ve İsviçre İstanbul BaşkonsolosVekili Beat Schmid ev sahipliğinde, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in katılımları ile yapılan etkinlik üç gün boyunca iş, sanat, moda, eğitim, teknoloji ve bilim insanlarının ilham veren ve ufuk açan konuşma, panel ve atölye çalışmalarına sahne oldu.

Swiss Days 2019’da toplam 45 kurum destekçiler arasında bulunurken 10 binden fazla da katılımcı yer aldı.

Swiss Days 2019 düzenleyici ve ortakları arasında, Swiss Business Hub Turkey, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği, Switzerland Global Enterprise, İsviçre Başkonsolosluğu, Yapı Kredi bomontiada, Şişli Belediyesi, dDf, Switzerland Tourism, Doğuş Grup, Rundfunk.fm gibi saygın iş ve kültürel şirket ve dernekler vardı.

“Swiss Days 2019”a katkı sağlayan şirketler arasında ABB, Aujourd’hui la Turquie,Barry Callebaut, Davidoff, Eczacıbaşı, Eyüboğlu Çelik ve Hobi Ürünleri, Fairmont Quasar İstanbul, Firmenich, Fotokabin Türkiye, GFDS, Hapimag, Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Hochalpines Institut Ftan, Home of Drones,La Prairie, Leysin American School in Switzerland, Lindt, Luzern Business, Migros, Mövenpick Hotel İstanbul, Nespresso, Nestle Türkiye, Netaş, Oerlikon Balzers, Penergetic, Rawcut Design Studio, Roche, Sanitas Spa & Wellness, SICPA Türkiye,Müzekart, Schindler, Shangri-La Bosphorus İstanbul, Swatch Group, Swiss Centerdent, Swiss Cognitivie, Swissotel The Bosphorus İstanbul, Swiss International Scientific School in Dubai, Swiss Learning, Tektaş Watches & Jewellery, The Adecco Group, Thedora Sevgi Doktorları, Tiffany & Co, Tooth Friendly Foundation, TEV, Türk Hava Yolları (THY), Union Bancaire Privee ve Vakko da bulundu.

Türkiye’de İlk Kez Düzenlendi

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte İsviçre sanatı, kültürü, gastronomisi, teknolojisi ve eğitiminin daha fazlası İstanbul’da Türk ziyaretçilerle buluştu.

İsviçre Alplerinin muhteşem doğası ile beslenen kültür, sanat ve lezzetlerinin olduğu, beklentilerin ötesinde olan mini festivalin yanı sıra İsviçre’nin geleceğini şekillendiren dünyaca ünlü ekonomist, iş ve bilim dünyasından saygın isimler de “İsviçre Türkiye Ekonomik Forum’un da yerini aldı. Ekonomik Forum devamında düzenlenen “Swiss Career Hours” ile genç ziyaretçiler seçkin İsviçre şirketleri ile buluşup kariyer planlamalarına katkı sağlama fırsatı bulurken Blockchain konferansında da yüzyılın en büyük teknolojik ve finansal devrimi blok zinciri, alanının en iyi uzmanlarından dinlediler. Türkiye'deki fintech şirketlerine iş geliştirme danışmanlığı, finans ve strateji hizmetleri sunan Koophub’un gerçekleştirdiği Yeni Teknoloji ve Girişimciler Buluşması’na da girişimciler büyük ilgi gösterdi.

“Yapay Zekanın Toplum Üzerindeki Etkisi: Küresel Trendler ve Türkiye’deki Kullanım Alanları” başlığı altında gerçekleştirilen İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu’nun açılışını ise Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent ile İsviçre Büyükelçisi H.E. Dominique Paravicini birlikte yaptılar. Foruma, Swiss Cognitive Kurucu ve Yönetici Ortakları Dalith Steiger ve Andy Fitze, Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırmacısı Doçent Altan Çakır, Ph.D, CERN ve Futurae Technologies AG, CEO ve Kurucu Ortağı Sandra Tobler gibi uluslararası ekonomi ve bilim dünyasının saygın isimleri konuşmacı olarak katıldılar. Swiss Days 2019’a destek veren şirketler arasında bulunan ABB’nin Robotik ve İmalat Otomasyonu Grup Başkanı Emre Tural da toplantıda sürpriz bir karşılama yapan yeni geliştirdikleri YuMi robotuyla ilgi bilgi verdi.

Mehmet Yıldırımlı: Beklentilerimizin çok ötesinde bir ilgi ve katılım oldu.

İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi Direktörü Mehmet Yıldırımlı, Swiss Days 2019 için büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını belirterek, “İsviçre ile Türkiye arasında özellikle ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkiler, son 10 yıldır giderek artan bir ivmeyle arzu edilen bir noktaya ilerliyor. Bu olumlu tabloya bizler de bir katkı yapmak istedik.İsviçre şirketlerine ve kurumlarına da Türkiye’yi daha iyi değerlendirebildikleri, Türk insanına “İsviçreliliği” tanıtabildikleri bir platform sunmaktan dolayı çok mutlu olduk. Sadece etkinlik süresince değil, bu etkinlik sonrasında da beraberlik duygusunu teşvik edebilmeyi umuyoruz. İlk defa düzenlediğimiz etkinliğimizde uluslararası ve THY gibi Türkiye’nin en değerli markalarının da bize güvenip destek vermelerinden dolayı da büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Arpat Şenocak: Türkiye ve İsviçre gündemini Swiss Days 2019 belirledi

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak da “Swiss Days 2019 ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve mutlaka bunun devamı gelecektir. Bugünden itibaren markalardan ve katılımcılardan seneye yapılacak etkinliğimizi sormaya başlamalarını duymak bizler için onur verici. Uzun vadede, İsviçre Günleri’ni Türkiye’nin başka şehirlerine de taşıyacağımız prestijli bir etkinlik olarak planlıyoruz. İsviçre’nin geleceğini şekillendiren dünyaca ünlü ekonomist, iş ve bilim dünyasından da saygın isimlerin yerini aldığı ‘İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu’na da beklediğimizin üzerinde bir katılım olmasından dolayı da çok gururluyuz.” diye konuştu.

Beat Schmid: İlişkilerimiz Swiss Days ile daha da güçlendi

İsviçre İstanbul Başkonsolos Vekili Beat Schmid ise Swiss Days’te kendilerine gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “İstanbul’da üç gün boyunca benzersiz bir şölen yaşadık. Katılımcılarımız bilim, teknoloji, moda, eğitim, kültür alanlarında faaliyet gösteren şirketlerle bir araya geldi, İsviçre'yi ve İsviçre firmalarını daha yakından tanıdı. Bu organizasyon sayesinde Türkiye ile İsviçre arasındaki bağların daha da güçleneceğine inanıyorum.” dedi.

Swiss Days 2019 etkinliği için seçilen lokasyon olan İstanbul'un en özel ve çok kültürlü mekânlarından Yapı Kredi bomontiada ise İsviçre-Türkiye ilişkileri açısından farklı bir önem taşıyor. Yapı Kredi bomontiada’nın konumlandığı Bomonti semti, ismini, 1890’da burada bir bira fabrikası kuran İsviçreli Bomonti Kardeşler’den alıyor. Kültürlerin kaynaştığı, ticaretin en canlı haliyle yıllarca sürdüğü Bomonti semti, çok kapsamlı bir festivalle yeniden Türkleri ve İsviçrelileri bir araya getirdi.

Farklı atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler, eğlenceli aktiviteler ve katılımcı standları ile gerçekleştirilen üç günlük mini İsviçre Expo, sergilenebilir ve satılabilir ürünlerin yanı sıra potansiyel yerel iş ortakları ile İsviçre ve Türkiye arasında yeni bir pencere açtı.

Farklı bakış açılarına sahip atölye, seminer ve konferanslar arasında Luzern Business yatırım konferansı, İsviçre Uluslararası Okulu Dubai semineri, İsviçre Tekstil Derneği Başkanı ve Moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile “Gelecek için yenilik” konulu tekstil konferansı, Diş dostu semineri ile bazı çocuk etkinlikleri arasında da İnek boyama etkinlikleri ve Theodora Sevgi Doktorları Vakfı ile yüz boyama seansları ve balon oyunları düzenlendi. Dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal da gala gecesinde sahne alarak özel bir performans sergiledi. TEV öğrencileri de gala akşamı için güzel bir müzik şöleni hazırladılar.

İsviçre’den gelen müzisyen ve DJ’ler de üçgün boyunca değişik tarzlarda müzikler çaldılar. Klasik bir İsviçre enstrümanı olan “Alphorn ile bazı alphorn müzisyenleri festival alanında doğrudan bir İsviçre havası yarattı. İsviçre'nin en iyi radyo kanallarından biri olan Radio Rundfunk.fm ile işbirliği içinde güzel bir atmosfer sağlandı ve katılımcı markalar ile keyifli söyleşiler yapıldı. Swiss Days 2019’u destekleyen firmalar arasında yer alan Tektaş Jewellery&Watches, etkinlik boyunca birbirinden özel markalar ile ziyaretçilerini buluşturdu.

Kaynak:priveepr