news-details

Size Özel Sağlıklı Ve Aktif Yaşam Planınızı Oluşturun

Fitness seviyenizde ve vücut kompozisyonunuzda arzu ettiğiniz değişimi yakalamak için büyük resme bakıp hayatınızı farklı açılardan değerlendirmeniz gerektiğini belirten Herbalife Nutrition Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, kişiye özel sağlıklı ve aktif yaşam tarzı planı hazırlamanın yollarını sıraladı.

Sağlıklı bir yaşam tarzı rastgele yaptığınız bir şey değil, bilinçli olarak almanız gereken bir karardır. Eğer yetersiz besleniyor, oturarak çok fazla zaman geçiriyor ve bir programa bağlı kalamıyorsanız, hayatınızı kontrol altına almanın zamanı gelmiş olabilir. Herbalife Nutrition Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, size uygun olan sağlıklı ve aktif yaşam tarzı planını hazırlamanın yollarını şöyle sıraladı.

Beslenme tarzınızla aktivite seviyeniz örtüşsün

Gündelik hayatınızda ne kadar aktifseniz, vücudunuzun yeterli miktarda besin alması da o kadar önem kazanır. Vücudunuzun en iyi şekilde performans gösterebilmesi için her gün düzenli olarak makro ve mikro-besinler almanız gerekir. Egzersiz sonrasında vücut yapılarının korunabilmesi için, günlük tavsiye edilen protein ve vitamin miktarını aldığınızdan emin olmalısınız. Yeterli miktarda sıvı almak ve beslenme saatlerine özen göstermek, vücudunuzdan maksimum düzeyde verim almanıza yardımcı olacaktır.

Çalışma ve uyku saatlerinizi dengede tutun

Eğer haftada 50 saatten fazla çalışıyorsanız, bu durum stres seviyenizin yükselmesine neden olabilir. Çalışma tarzınızı değerlendirin ve günlük iş planlamanızı daha verimli hale getirerek işyerinde fazladan zaman harcamaktan kaçınmanızın mümkün olup olmadığına karar verin. Günde 6-8 saatten az uyuyorsanız, vücudunuzun yeterince dinlenmesi, yenilenmesi ve canlanması için uyku alışkanlığınızı düzeltmeye gayret etmelisiniz.

Hedefinize ulaşmak için egzersiz yapın

Haftada beş gün olmak üzere günde 30 saat egzersiz yapmak sağlık açısından önemlidir. Mevcut fitness seviyenizi korumaktan daha fazlasını yapmak isterseniz, egzersiz programınızın süresini artırmanın bir yolunu bulmalısınız. Egzersiz için günde 45-60 dakika ayırırsanız, planlı bir rutin izleyebilirsiniz ve ayrıca ısınma ve soğuma için de zamanınız kalır.

Egzersiz için kendi programınızı oluşturun

Egzersiz ve sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda, her duruma uyabilecek tek bir program olmadığı unutulmamalıdır. Hepimizin farklı vücut tipleri var ve her birimiz egzersiz ve yaşam tarzı değişikliklerine farklı yanıt veriyoruz. Şöyle düşünelim: eğer tek bir formül olsaydı, hepimiz sporcu olur ve heykel gibi vücutlara kavuşurduk. Bu nedenle, kişisel olarak keyif alabileceğiniz bir sağlıklı ve aktif yaşam tarzı planı yapmaya çalışmalısınız. Egzersiz için kendi programınıza uygun bir zaman belirleyin ve iyi yaşam tercihlerini günlük rutininizin bir parçası haline getirmeye gayret edin.

Sağlıklı atıştırmalıklar tüketin

Gün içerisinde besin değeri düşük fakat kalorisi yüksek olan sağlıksız atıştırmalıklar tüketiyorsanız, gün içerisinde yaşadığınız açlık krizlerini ekstra kalori almadan bastırmanıza yardımcı olacak daha sağlıklı alternatifler bulmalısınız.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın ve her zaman pozitif hissedin

Kendimizi etraftakilerle kıyaslamamız son derece doğaldır. Aslına bakarsak, arkadaşınızın kaydettiği ilerleme size ilham ve motivasyon sağlayabilir ve hedeflerinize ulaşmak için daha fazla çalışmanıza yardımcı olabilir. Ancak bu eşiği aşıp kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya başlarsanız, kaydettiğiniz ilerleme sizi hayal kırıklığına uğratabilir ve vazgeçmenize neden olabilir. Bir birey olduğunuzu ve kişisel ilerlemenizin gerçekten kişisel olduğunu hiçbir zaman unutmamalısınız.

Duygu dünyamız enerji seviyemizi, gayret seviyemizi ve elde ettiğimiz sonuçları olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilir. Pozitif olmak için çaba harcamak, hedefleri not etmek ve sağlıklı yaşam konusunda kararlı olmak motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

Herbalife Nutrition Ltd. hakkında

Herbalife Nutrition, “Daha sağlıklı ve mutlu bir dünya için” sloganını benimsemiş global bir beslenme şirketidir. 1980’den bu yana başta kilo yönetimi, takviye edici gıdalar, sporcu beslenmesi ürünleri ve cilt bakımı ürünleri ile insanların yaşamlarını değiştiren şirket, beslenme konusunda önemli bir görev üstlenmiştir. Herbalife Nutrition, bağımsız distribütörleriyle birlikte tüm dünyada yetersiz beslenme ve obezite, yaşlanan nüfus, hızla artan kamu sağlığı maliyetleri ve her yaştan girişimcilerin sayısındaki artış gibi sorunlara çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Herbalife Nutrition, çoğunluğu kendi tesislerinde üretilen üstün kaliteli ve etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış ürünleriyle, bağımsız distribütörlerinin bire bir danışmanlığı eşliğinde, müşterilerini daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eden bir yaklaşım benimser.

Herbalife Nutrition'ın ürünleri 90’ı aşkın ülkede, yalnızca bağımsız distribütörler aracılığıyla tüketiciye sunulmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları da gerçekleştiren Herbalife Nutrition, ihtiyacı olan çocuklara yeterli ve dengeli beslenme imkanı sunmak amacıyla Herbalife Nutrition Vakfını (HNF) ve vakıf bünyesindeki Casa Herbalife programlarını desteklemektedir. Ayrıca, Herbalife Nutrition tüm dünyada 190'dan fazla seçkin sporcu, takım ve etkinliğin sponsorluğunu da gururla üstlenmektedir. Herbalife Nutrition'ın dünya çapında yaklaşık 8 bin 300 çalışanı olup, hisseleri New York Borsası'nda (NYSE: HLF) işlem görmektedir. Şirket 2017 yılında yaklaşık 4,4 milyar dolarlık net satış gerçekleştirmiştir. Daha fazla bilgi için Herbalife.com veya Herbalife.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Herbalife International’a bağlı bir şirket olarak Türkiye’deki faaliyetlerine Mart 1998’de başlayan Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. Herbalife Nutrition ürünlerinin Türkiye’ye ithalatını yapmaktadır. Şirket, Türkiye Doğrudan Satış Derneği’nin ve merkezi Belçika Brüksel’de bulunan Uluslararası Beslenme Destek Ürünleri Dernekleri Birliği IADSA’nın Türkiye Temsilcisi’dir. Herbalife Nutrition, tüketiciyi korumada Altın Standart sunmaktadır.

Kaynak:zarakol