news-details

Hareket Uluslararası Nükleer Santraller III. Fuarı ve VII. Zirvesi’ne katıldı

60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, bu yıl 4-5 Mart günleri arasında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Nükleer Santraller III. Fuarı ve VII. Zirvesi’ne katıldı. Nükleer endüstrisindeki yeni projeler, ürünler ve çözümlerin yer aldığı fuarda Hareket, ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerine nükleer santrallerin inşasında ağır kaldırma ve ağır taşıma koşullarında ihtiyaç duyulan mühendislik destekli ve katma değerli hizmetlerini tanıttı.

 

Nükleer sanayideki son gelişmelerin aktarıldığı fuarın her geçen yıl etkinliğinin daha da arttığına dikkat çeken Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye toplam enerji ihtiyacının yüzde 72’sini ithalatla karşılıyor. Ülkemizde doğalgazın yüzde 98’i, petrolün yüzde 92’si ve kömürün yüzde 20’si ithal ediliyor. Yani enerjide dışa bağımlıyız. Yapımı devam eden Akkuyu ve yapılması planlanan Sinop Nükleer Santralleri devreye alındığında dışa bağımlı olmadan bu ihtiyacı karşılayabileceğiz. Hareket olarak biz de alanında uzman ve deneyimli kadromuz, yaratıcı çözümlerimiz, son teknolojiye sahip altyapımız ve makine parkımızla bu ve benzeri projelerin inşasında üzerimize düşen görevleri yapmaya talibiz. Bu fuarın uzmanlığımızı ve çalışmalarımızı anlatmak açısından son derece kıymetli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Hakkında:

Temelleri 1957 yılında atılan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, sektöre tahmil tahliye ve deniz taşımacılığı alanlarıyla giriş yaptı. 1974’te vinç kiralamayı da hizmetlerine ekleyen Hareket, hızlı büyümesini sürdürerek sektörün lider şirketleri arasına adını yazdırdı. Alanında uzman ve tecrübeli ekibi, kreatif ve yenilikçi mühendislik çözümleriyle Hareket, bugün proje taşımacılığı, ağır ve standart dışı yük taşımacılığı, vinç ve platform kiralama, ağır kaldırma, indirme ve montaj faaliyetlerini uluslararası standartlara uygun olarak ve son teknolojiye uygun ekipmanlarla gerçekleştiriyor. “Küresel arenada, yük mühendisliği çözümleri ile sınırsız hareket özgürlüğü sunma” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Hareket, Türkiye’nin yanı sıra Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Kazakistan, Umman, Özbekistan, Gürcistan, Romanya ve Azerbaycan gibi 20’yi aşkın ülkede; nükleer enerji, petrokimya, petrol-gaz ve yenilenebilir enerji sektörü ile tesis taşıma, açık deniz işlerinde ve inşaat-altyapı alanlarında gerçekleştirilen birçok önemli projede yer alıyor. Hareket, Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin’de bulunan bölge müdürlükleri, yurtdışında ise Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Kazakistan, İspanya ve Ukrayna’daki ülke müdürlüklerinin yanı sıra Azerbaycan, Cezayir ve Güney Kore’de bulunan acenteleri vasıtasıyla çalışmalarını sürdürüyor.


Hibya Haber Ajansı