Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen Kılıç-Kalkan Oyunu Çalıştayı” programında, Kılıç-Kalkan’ın kültürel miras boyutu, ritmik yapısı ve tarihsel gelişimi çok yönlü olarak ele alındı. Uzmanlar, geleneğin son yıllarda durağan bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek yeniden canlandırılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Kılıç-Kalkan’ın yalnızca bir halk oyunu olmadığını belirterek, “Kılıç-Kalkan sadece bir halk oyunundan ibaret değil… içinde cesaret, kahramanlık ve kardeşlik temaları var” dedi.
Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği’nden Serdar Tahtakıran ise çalıştayın önemine değinerek, “Bu oyunun tarihi, ritmi ve geleneksel yapısına dair somut verilere ulaşmak açısından çok önemli” ifadelerini kullandı. Akademisyenler ise Kılıç-Kalkan’ın çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştirilerek genç kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı