news-details

Milas’ta Zeytin Hasat Şenliği başladı

Şenlik kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, Salı Pazar Yeri’nden başlayarak, Atapark Meydanı’nda sona erdi.

Kortej Yürüyüşü’ne katılan Milas Belediye Başkanı ve Şenlik Komite Başkanı Tokat ve beraberindeki heyet, Milas sokaklarında vatandaşları selamladı. Şenliğin kortej yürüyüşüne; siyasetçiler, üreticiler, sporcular, üreticiler, sanayiciler, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin son durağı olan Atapark Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tokat, “Dökme zeytinyağından, sabunluk zeytinyağından Türkiye’nin bir numarasına, Avrupa Birliği coğrafi işaretini almış ilk ve tek zeytinyağına geldik. Bunu çok kısa zamanda başardık. Hep beraber başardık. Bu işareti almak bizi şu anda Türkiye’de ve dünyada çok önemli bir noktaya getirdi ama görevimiz bitmedi. Aslında görevimiz daha şimdi yeni başlıyor.” dedi.

Başkan Tokat, amaçlarının Milas’ı şu anki noktasından daha yükseklere taşımak olduğunu ifade ederek, “Biz Milas olarak henüz 6 milyon dolardayız. Yani gidecek çok daha yolumuz ve yapacak işimiz var. Çok değişik organizasyonlarla şenliğimizi renklendireceğiz. Amacımız, ülkede ve uluslararası arenada çok daha başarılı hale getirmek için çalışma yapmak.” diye konuştu.

Milas için çalışacakları söyleyen Başkan Tokat,  “Bu gördüğünüz alanda, bu ortak akıl çalışması içerisinde hiçbir resmi kurum yok. Maalesef Valilik kararıyla bütün resmi kurumlar şenlikten desteğini çekti. Tüm çaldığımız kapılar kapandı, isteklerimiz reddedildi. Milas zeytinyağı için çalışacağız. Bu organizasyonlar egolarımızı tatmin etme, reklam yapma, şov alanı değil. Burası Milas’ı, zeytinciliğimizi geliştirmek ve bunun için fedakarca çalışma yeri. Biz bu organizasyonları bireysek ikbal hedeflerine kurban etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şenlik düzenleme komitesi üyeleri ve misafirlerin konuşmasının ardından alandaki stantlar gezildi ve hasat için seçilen Milas’ın Kırcağız Mahallesi’ndeki zeytinlikte hasat gerçekleştirildi.

Şenlik programı, aynı mahallede bulunan Aagean Zeytinyağı Fabrikası’nın gezilmesiyle devam ederken, Özlem Mekik ve gastronomi uzmanlarının katılımıyla Atapark’ta“Zeytinyağlı Yemeklerin Dünya Mutfağındaki Yeri ve Önemi” hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin Zeytin Güzeli, 29 aday arasından jüri tarafından değerlendirildi.  Jüri üyeleri; Saniye Ak Bozdağ birinci, Necla Öykü Tekin ikinci ve Zehra Küçük'ü üçüncü olarak belirledi.

Hibya Haber Ajansı