news-details

Zyxel’den Yeni Ağ Güvenliği Hizmeti; AiShield

Fidye yazılımı ve kötü amaçlı yazılımlar gibi siber tehditlerin yaygınlaşması ile artık ofis kullanıcılarının olduğu kadar ev kullanıcıları da büyük risk altında. İnternete bağlı akıllı cihaz sayısının her geçen gün artması ise özellikle evlerde ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasını zorunlu hale getiriyor. Günümüzde evlerin de en az işletmeler kadar siber ataklara karşı tetikte olması gerekiyor. Pazarın ihtiyacına yönelik ürünler geliştiren Zyxel yeni çözümü AiShield, üstün koruma vaat ediyor.

AiShield, virüsler, kötü amaçlı yazılımlar, fidye yazılımları ve kimlik avı saldırıları da dahil olmak üzere tüm ağ tehditlerine karşı etkin savunma yapmak için Zyxel'in yapay zeka entegre edilmiş akıllı bulut güvenlik veritabanını kullanıyor. Böylece evlerdeki veya küçük ofislerde kullanıcılar, siber saldırganlara karşı kalkan vazifesi gören AiShield ile kendilerini güvende hissediyor.

Bilinen ve Bilinmeyen Tehditleri Önleyen Bulut Zekası

AiShield, bilgisayar ağları ve ağa bağlı tüm cihazlarda,etkin virüs / kimlik avı / botnet koruma, kötü amaçlı yazılım / fidye yazılım engelleme, akıllı cihazlar için IoT güvenliği / çevrimiçi tarama için web güvenliği gibi konularda çok katmanlı tam koruma desteği sağlıyor. Kötü amaçlı tüm yazılım saldırılarını tanımlayıp kaldıran ürün, küçük ofis çalışanlarına güvenli bir ağ hizmeti sunarak huzuru garanti altına alıyor.

AiShield, iş ağlarındaki botnet’leri tespit etmeye ve kaldırmaya da yardımcı oluyor. Güvenlik paketi, gerçek zamanlı bulut tabanlı hizmet aracılığıyla botnet saldırılarına karşı filtrelema yapmak ve bunları korumak için çeşitli teknikler kullanan çok katmanlı tarama motorunu bünyesinde barındırıyor. Anti-Virüs tarama motoru ile entegre olan Zyxel güvenlik hizmeti, virüs saldırılarına karşı “üstün ağ uygulama katmanı koruması” sağlıyor.

İçerik Filtreleme ile Güvenlik Risklerini Azaltın

AiShield bünyesindeki Zyxel içerik filtreleme teknolojisi, kullanıcıların potansiyel olarak tehlikeli siteleri ziyaret etmesini engelliyor. Böylece çözüm, kurumların iş verimliliğinin artmasına olanak tanıyor.

Basit ve Kullanıcı Dostu Ağ Yönetimi

AiShield mobil uygulama desteği sayesinde kurumlara esneklik vaat ediyor. Kullanımı son derece kolay bir ara yüze sahip olan çözüm, ağa bağlı cihazların denetlenmesini ve yönetilmesini kolaylaştırıyor. Ağa bağlı her cihaza özel denetim imkanı sunan AiShield, kullanıcı bazlı erişim modeli ile ağdaki kişilerin erişebilecekleri internet sayfalarını veya uygulama kullanımını kısıtlayabiliyor. AiShield uygulaması aracılığıyla 30 günlük tehdit ve uyarı geçmişini kontrol edebildiği gibi, basit birkaç dokunuş ile ağ güvenliğinizin verilerini özetleyen, anlaşılması kolay bir grafik tehdit raporu da oluşturulabiliyor.

Akıllı cihazların kullanım oranlarının artmasıyla başta kimlik hırsızlığı ve fidye yazılım olmak üzere siber saldırı vakalarında artışın büyük bir boyuta geldiğine dikkat çeken Zyxel Satış MühendisiKerem Kırkıç konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Küçük ofis ve ev kullanıcıların ağlarını güven almalarına olanak tanıyacak AiShield hizmetimiz ile bilgisayar ağlarınızı güven altına almak mümkün. AiShield, piyasadaki en kapsamlı ve uygun maliyetli ağ güvenliği hizmeti olarak dikkat çekiyor. Zyxel’in Multy Plus ve Multy X WiFi Mesh Sistemleri için mevcut olan AiShield aboneliği için cep telefonunuza AiShield’in mobil uygulamasının yüklenmesi gerekiyor. Ev ve küçük ofis kullanıcıları herhangi bir yeni Multy Plus Mesh WiFi Sistem satın aldıklarında 1 yıllık ücretsiz AiShield hizmetinden faydalanabiliyor. Yeni Multy X kullanıcıları ise 30 günlük ücretsiz deneme sürümü sonrası yıllık 48,99 Euro abonelik bedeli kapsamında bu hizmetten yararlanıyor.”

Kaynak:Alyailetisim