news-details

ÇYDD Genel Merkezi ve Şubeleri Sivas Kongesi’nin 100. yılında Sivas’taydı

İlk gün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Valilik ve Belediye ziyaretleri ile devam etti. Ardından Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Özmen tarafından sunulan, Sivas Şube Başkanı Munise Amca ve Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açılış konuşmalarıyla devam eden toplantıya başlandı.
Merhum sanatçı ve aydınımız Fikret Kızılok’un “Devrimcinin Güncesi” albümünden Atatürk’ün hayatını konu alan etkileyici video klipler izlendi. Ardından Sivas Cumhuriyet Ünivesitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın “Milli Mücadelede Sivas” konulu duygulu ve bilgi yüklü bir konferans verdi.

Öğleden sonraki oturumlara Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in genel merkez çalışmaları bilgilendirme sunumu ile başlandı. Ardından Genel Başkan Yardımcısı Av. Nur Gerçel, Sayman Nilgün Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri Tijen Mergen, Garip Başakçi, Prof. Dr. Cihan Demirci, Genel Merkez Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Uğur Mumcu Yıldız ve Adım Adım Projesi Sorumlusu Deniz Dilara Çatak çalışma alanlarıyla ilgili sunumlar yaptılar.

İkinci oturumda Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş yönetiminde şubelerimizin söz aldığı serbest kürsü gerçekleştirildi.

Toplantı programı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sedat Durna’nın kapanış konuşması ile sona erdi.

Ardından Sivas Şubesi tarafından hazırlatılan 100. yıl pastası coşkuyla kesildi ve ikram edildi.

İlk günün programı akşam kent meydanında ses sanatçısı Fuat İnan ve ekibinin coşkulu konseri ile sona erdi.

İkinci gün sabah Kongre Müzesi gezildi. Madımak Oteli ziyaret edilerek yitirdiğimiz aydınlar anısına karanfiller bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.
Ardından kent merkezindeki tarihi yerler gezildi.

Programın sonunda havaalanı yolu üzerinde oluşturduğumuz 10 dönümlük ve 2000 fidanlık ÇYDD Sivas Kongresi 100. Yıl Anı Ormanı gezildi ve sembolik fidanlar dikildi.
Ardından yapılan uğurlama ile iki günlük program sona erdi.