news-details

Başkan Seçer: "2 ayrı devlet de olsak, bir milletiz"

Başkonsolosu Mendeli, Başkan Seçer’i Başkonsolosluk’ta görmekten dolayı duyduğu mutluluğu ve onuru ifade ederken, bu yılki kutlamaların İstanbul'daki terör olayı nedeniyle gerek Mersin’de gerekse de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde daha buruk geçtiğini söyledi.

Bundan sonraki dönemde de Türkiye'nin desteğiyle tanınma yolunda atılan adımları genişleterek ve güçlendirerek ileriye aktarmayı hedeflediklerini belirten Başkonsolosu Mendeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Kıbrıs Türk halkı 1963 ve 1974 yılları arasındaki 11 yıl boyunca yokluk, izolasyon, ölüm tehlikesi, korku ve şiddetle mücadele ederek bugünlere geldi. 39 yıl önce kurucu Cumhurbaşkanımız, o gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını tüm dünyaya duyururken, Kıbrıs Türk halkı için bu bir dönüm noktasıydı. Bu tarihten sonra bizler siyasi eşitliğimizden, kendi yönetimimizden ve anavatanımızdan ayrılmayacağımızı tüm dünyaya duyurduk.” 

“2 ayrı devlet de olsak, bir milletiz”

Başkan Seçer ise, KKTC Mersin Başkonsolosluğu’nda gerçekleşen tebrik kabulünde yaptığı konuşmada 39 yıl önce kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesine katkı veren Rauf Denktaş, Fazıl Küçük başta olmak üzere, tüm kahramanları saygıyla ve minnetle andığını dile getirdi.

Kıbrıs'ı Türkiye'nin bir parçası olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Seçer,“Her ne kadar 2 ayrı devlet de olsak, bir milletiz. Zaten coğrafya olarak da kendi ilimize, yaşadığımız ilimize çok yakın bir yer. Fiziki yakınlık da, Mersinliler olarak bize daha farklı bir duygu veriyor.” dedi.  

Başkan Seçer, birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yavru vatanın menfaatleri için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydederek, “Ben de bir kez daha bayramınızı kutluyorum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulma aşamasına kadar mücadele eden, canını veren, gazi olan bütün kahramanlara saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı