news-details

CHP'li Sarıkaya'dan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' açıklaması

SAKARYA - 25.11.2022 - HİBYA - CHP Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Sarıkaya, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Sarıkaya'nın açıklaması şöyle:

"Bugün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Dünya çapında şiddete karşı dayanışmayı yükseltme, mücadeleyi büyütme ve şiddet nedeniyle yaşamını kaybeden kadınları saygıyla anma günü. Bu nedenle örgütümüzle birlikte, 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz.

Ülkemizde yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü.

O nedenle bugün 81 il, 973 ilçede kadın erkek tek ses olduk, haykırıyoruz. İktidarın kadını yok sayan politikalarına karşı, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceğiz. Bu mücadeleyi kadın erkek bir arada vereceğiz.

Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İktidara geldiğimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız."
Hibya Haber Ajansı