news-details

RB Health Türkiye’den covıd-19 mücadelesi için sağlık çalışanlarına destek

RB HEALTH TÜRKİYE’DEN COVID-19 MÜCADELESİ İÇİN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

RB Türkiye Sağlık İş Birimi, ülkemizdeki COVID-19 salgınına karşı mücadeleye eden hastanelerdeki sağlık çalışanları ve eczacılara destek oluyor. Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen kurumlarda görev yapan doktor ve diğer sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan koruyucu giysi ve ekipman bağışlayan şirket ayrıca eczane çalışanlarına da malzeme ve bilgilendirme desteği sağlıyor.

RB Türkiye Sağlık İş Birimi, dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına karşı küresel çaptaki mücadeleye destek olmak üzere kurulan RB Fight For Access Fund kapsamındaki ilk bağışını yaptı. Şirket, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen kurumlarda görev yapan doktor ve diğer sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan koruyucu giysi ve ekipmanı tedarik ederek bakanlığın ilgili birimlerine teslim etti. Toplam 1.8 milyon liralık destek paketi çerçevesinde ayrıca eczanelere de koruyucu malzeme desteği veren RB Türkiye Sağlık İş Birimi, belli ilaç gruplarıyla ilgili olarak hasta ve hasta yakınlarının öğrenmek istedikleri konularda eczane çalışanlarına da düzenli bilgilendirme yapıyor.

Ülkemizdeki COVID-19 yayılımını durdurmak ve enfeksiyon zincirini kırmak üzere yürütülen seferberliği desteklemenin herkesin görevi olduğuna inandıklarını ifade eden RB Türkiye Sağlık İş Birimi Genel Müdürü Tauseef Faisal, “Büyük özveriyle çalışan sağlık personeli başta olmak üzere, bir parçası olduğumuz toplumun her zaman yanında olmak için elimizden geleni yapacağız. Çok fazla belirsizliğin olduğu bu zor zamanlarda, halk sağlığının korunması için tek vücut olarak bir araya gelmemiz gerekiyor.” dedi.

Sağlık Bakanlığı’na destek olmaktan büyük gurur duyduklarını söyleyen Tauseef Faisal, hep birlikte dayanışma içinde sağlıklı günlere ulaşılacağına inandıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Toplumu bilgilendirmek ve virüsün yayılımını önlemek için doğru araçları sağlamak üzere kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Herkesten sosyal mesafe kurallarına bağlı kalarak başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm resmî kurumların önlemlerine sıkı sıkıya uymalarını rica ediyoruz.”

Topluma destek amacıyla hastaneler dışında eczanelere de büyük önem verdiklerini belirten Faisal, “RB Türkiye Sağlık İş Birimi, pandemi hastaneleri için gerçekleştirdiği çalışmanın yanında eczane çalışanları için de koruyucu giysi ve ekipman sağlıyor ve ayrıca belli ilaç gruplarıyla ilgili olarak eczane çalışanlarına düzenli bilgilendirme yapıyor.” dedi.

Cora Communications - Diyana Bıçakçı

diyana.bicakci@coracommunications.com | 0542 355 8939