news-details

Küresel piyasalar

 
ABD’de fiyatlamalar: Trump’ın açıklamalarının etkisiyle alıcılı seyir izledi 


Dün ABD piyasaları, Başkan Trump’ın Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol arzını 10-15 milyon varil düşürmelerini beklediğini açıklaması sonrası petrol fiyatlarında görülen sert yükselişin desteğiyle alıcılı seyir izledi. S&P 500 endeksi %2,28 değer kazancıyla 2.526,90 puan seviyesine yükselirken, Dow Jones endeksi %2,24 artışla 21.413,44 puan seviyesinden kapandı. Nasdaq endeksi de %1,72 artış ile 7.487,31 seviyesinden kapanış yaptı. Sektörler tarafında enerji sektörü hisseleri en iyi performans gösterenlerin başında geldi. Öte yandan, beklentinin oldukça üzerinde gerçekleşen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin etkisiyle tüketim malları sektörü hisseleri satıcılı seyir izledi.  

Asya’da fiyatlamalar: Küresel makroekonomik görünüme ilişkin öne çıkan endişelerle satıcılı seyir izliyor 


Bu sabah Asya piyasaları, küresel makroekonomik görünüme ilişkin öne çıkan endişelerle satıcılı seyir izliyor. S&P ASX 200  endeksi %1,68 gerilerken, Hang Seng endeksi %1 ekside. Nikkei ve KOSPI endeksleri sırasıyla  %0,92 ve %0,81 düşüş kaydediyor. ABD vadelilerde de satıcılı seyir hakim

Avrupa’da fiyatlamalar: Petrol fiyatlarının enerji sektörü hisselerine sağladığı destekle artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, petrol fiyatlarında Başkan Trump’ın açıklamaları sonrası petrol fiyatlarında görülen toparlanmanın enerji sektörü hisselerine sağladığı destek karşısında, salgın sebebiyle makroekonomik görünüme ilişkin öne çıkan endişelere karşın günü ılımlı alıcılı seyirle tamamladı. FTSE 100 endeksi %0,48 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,33 artıda kapandı. DAX endeksi ise %0,25 değer kazandı. 


Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı