news-details

Bakan Kasapoğlu: “Kredi ve burs başvuruları ile ilgili süreci başlattık”

Bakan Kasapoğlu’nun GSB Yurt Koordinasyon Merkezi'ndeki açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin liralık bir tutar gençlerimizin omzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilmiş borçlular için de Hazine ve Maliye Bakanlığıyla koordineli bir çalışma halindeyiz bu çalışmayla da borçluların taksitlerine tekabül eden endeks tutarlarını da bildirdik. Ödenmeyen taksilerden bu endeks tutarları da tahsil edilmeyecek. Kredi geri ödemeleriyle ilgili bu süreci takip etmek isteyenler için an itibariyle de e-Devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi ve bu süreci de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Gerek internet bankacılığı üzerinden gerekse de Ziraat Bankası ATM’lerinden endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilir. Yeni düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.

Her zaman gençlerin yanında olan, genç odaklı eser ve hizmet siyasetiyle gençlerimize çok büyük katkılar açan, engelleri ortadan kaldıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu yıl yine kredi ve burs başvuruları ile ilgili süreci başlattık. Bu anlamda yoğun bir taleple karşılaştığımızı ifade etmek istiyorum. Tamamen dijital ortamda farklı kurum, kuruluşlardan gelen bilgiler ve bunların doğrulanmasıyla tamamen objektif kriterlerle bu süreci hızlı bir şekilde yürütüyoruz.  Çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan gençler oldu. Onların bu taleplerini değerlendirerek an itibarıyla başvuru sürecini tekrar başlatıyoruz. Yarın 23:59'a kadar krediye başvuramayanlar başvuru yapabilecek.

45 lira olan 2002'de burs miktarı 850 lira lisansta, bin 700 lira yüksek lisansta 2 bin 550 lira doktora süreçlerinde gençlerimize sunuluyor. Bu yıl bu rakamları güncelleyeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı