news-details

SAP, “Dünyanın En Değerli 100 Markası” Listesinde 16. Sıraya Yükseldi

WPP araştırma ajansı Kantar tarafından derlenen "BrandZ Dünyanın En Değerli 100 Markası" listesine göre SAP, dünyanın en değerli 16. markası oldu. SAP, üç yıldır üst üste Kıta Avrupası'ndaki en değerli şirket olurken listede ilk 20 içerisinde yer alan tek Avrupa merkezli marka konumunda da bulunuyor.

Sıralamasını 2018 yılına göre bir basamak, 2017 yılına göre ise beş basamak birden yükselten SAP'nin marka değeri de geçen yıl yüzde 4 artışla 57,2 milyar doların üzerine çıktı. Teknoloji kategorisinde 7. sırada yer alan SAP, B2B (Business to Business) kategorisinde ise 3. sıraya yükseldi.

Hedef ilk 10'a girmek

Endüstri ve finans analistleri ile iş dünyasından liderlerin stratejilerini şekillendirirken başvurdukları önemli bir kaynak olarak da görülen rapordan çıkan bu sonuç, SAP'nin dünyanın en değerli ilk 10 şirketi arasına girme hedefine ulaşmak için ortaya koyduğu kararlılığın da bir göstergesi.

BrandZ listesi, binlerce marka hakkında 3 milyondan fazla tüketiciyle gerçekleştirilen görüşmelere dayanarak oluşturduğu marka değeri ölçümleri ile Kantar Worldpanel'in verilerini kullanarak her şirketin ticari ve finansal performans analizlerini birleştiriyor. Her yıl yayınlanan araştırmada yer almak için şirketlerin halka açık ya da finansal sonuçlarını yayınlaması gerekiyor.

Raporda en değerli markaların, önde gelen borsaların endekslerinde sürekli olarak üstün performans sergilediği ve bu durumun değerli markaların pazardaki zorluklara karşın elde ettiği başarının da bir teyidi olduğu vurgulandı. Yine aynı raporda yüksek finansal değere sahip markaların, güven duyulan ve tavsiye edilen markalar olduğu belirtilirken güvenilir markaların değerinin bu nedenle daha hızlı arttığının da altı çizildi.

SAP Hakkında

Akıllı İşletmeler ile gücüne güç katan bir deneyim şirketi olarak SAP, tüm sektörlerde her ölçekteki şirketin iş süreçlerini en iyi şekilde yürütmesine destek oluyor. Dünyadaki finansal işlemlerin %77'si SAP sistemine dokunuyor. Öğrenen Makineler, Nesnelerin İnterneti ve gelişmiş analitik teknolojilerimiz, şirketlerin akıllı işletmelere dönüşmesine yardımcı oluyor. SAP'in uçtan uca uygulamaları ve servisleri, özel sektör ve kamu sektöründen 437.000'den fazla kurumun kârlı bir şekilde faaliyet göstermesine, değişimlere uyum sağlamasına ve rekabette fark yaratmasına olanak tanıyor. SAP'nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye'de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. Bugün SAP Türkiye, Ankara ve İstanbul'da yer alan ofisleri ve İstanbul Teknopark'ta yer alan SAP Geliştirme Merkezi dahil olmak üzere 250 kişilik uzman bir ekip ile 1300'ün üzerinde kuruma hizmet vermektedir. SAP'nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye'de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8'i iş süreçlerini, en büyük 10 bankanın 9'u ve Borsa İstanbul listesinin en tepesindeki şirketlerin %70'ten fazlası iş süreçlerini SAP çözümleri ile yönetiyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye'deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 4000'in üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.



Faselis