Son Dakika Haberler

asdsad

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında söyleşi yapıldı

16 Септември 2024 17:09

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, gastronomi profesyonelleri ve şeflerin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşilerle devam ediyor.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında Festivaller Parkı’nda yapılan söyleşilerde, geleneksel lezzetler ve yerel mutfakların günümüz dünyasında gelişimi ve geleceği üzerine konuşuldu.

Söyleşilerde şef ve TV programcısı Arda Türkmen, MasterChef’in jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu şefler, deneyimlerini, gözlemlerini ve görüşlerini izleyicilerle paylaştı.

“Geleneksel Lezzetlerin Küresel Pazar ve Trendler Üzerindeki Etkisi” başlıklı söyleşide, Şef Mehmet Yalçınkaya geleneksel yemeklerin nasıl küresel çapta tanıtıldığını, bu yemeklerin uluslararası pazarlarda nasıl kabul gördüğünü ve tanınan markalar veya restoranlar aracılığıyla nasıl yayıldığını anlattı.

Dünyada Türk mutfağının yaygınlığı konusunda yorum yapan Yalçınkaya, bakış açısına göre sıralama konusunda eksiklikler üzerinde durarak ürün envanteri ve eğitim konusunda çalışmaların artması gerektiğini aktardı.

Festival alanında düzenlenen bir diğer söyleşide ise Şef Arda Türkmen, “Yemek Programlarının Yerel Mutfakların Gelişimine Etkisi & Yeni Reçetelerin Kullanım Alanlarında Gelişimi” konusunda fikir ve tecrübelerini aktardı.

Bir diğer söyleşide ise Şef Somer Sivrioğlu, “Geleceğin Mutfağı'nda Yerel Ürünlerin Önemi” konusunda konuştu.

Söyleşileri takip eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programların sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında “Somer Şef’in söylediği her bir cümleden proje çıkıyor. Ben uygulamacıyım. Kardeş şehirlerle staj programları başlatma. Yerel çeşitliliği arttırmak için Haydi Tarladan Sofraya Projesi’ni güçlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.