news-details

Dolar/TL gün sonu değerlendirmesi



Haftaya negatif bir başlangıç yapan TL varlıklarında yüksek volatilite devam ediyor. Özellikle TCMB'nin zorunlu karşılıklar mevzuatında değişiklikler yapması ile birlikte başlayan bozulma siyasi ve jeopolitik tarafta devam eden riskler ile birlikte devam etti.

Jeopolitik tarafta Suriye eksenli gelişmeler ön planda olmaya devam ederken bazı konularda ABD ile anlaşma sağlanamaması buradaki riskleri artırıyor. İç siyaset tarafında ise kayyum atamaları sonrası tartışmalar devam ediyor. Yurtdışı kanatta ise bugün ticaret savaşları cephesinde yaşanan olumsuz haber akışlarına rağmen Avrupa'dan takip ettiğimiz olumlu PMI rakamları, küresel resesyon endişelerini bir miktarda olsa indirdi.

Şimdi ise dikkatler yarın Jackson Hole Sempozyomunda konuşacak olan FED Başkanı Jerome Powell'a odaklanmış durumda. Teknik olarak ise yukarı yönlü atakların devamında 5.81 direncinin kritik olduğunu söyleyebiliriz.

Şayet bu nokta kırılırsa TL aleyhine işlemler hız kazanabilir ve 5.8350, 5.8500 ve 5.8815 direnç seviyeleri ilk etapta gündeme gelebilir. Kar satışlarında ise 5.7500, 5.7315 ve 5.7000 destekleri izlenebilir. Satışların hızlanabilmesi içinse 5.70 altında kalıcılık görmemiz gerekebilir.



Işık Menkul Değerler