news-details

Son gelişmelerden alınan dersler kripto ekosistemini ileri taşıyabilir

Dünyanın en eski ve en büyük kripto para borsalarından olan Gate.io, Blockchain Istanbul Week’e katıldı. 14-17 Kasım tarihleri arasında Bomonti İstanbul Hotel’de düzenlenen etkinlikte, kripto ekosisteminde faaliyet gösteren birçok uzman isim bir araya geldi. Blockchain Haftası kapsamında katılımcılara özel birçok etkinlik ve atölye düzenlendi.

Kripto ekosistemindeki önde gelen isimlerin tecrübelerini aktardığı organizasyona katılan Gate.io Türkiye Ülke Müdürü Kafkas Sönmez, “Kripto Piyasalarında Disiplin ve Risk Yönetimi” başlıklı panelde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında kripto piyasalarında yaşanan son gelişmelere değinen Kafkas Sönmez, yaşanan gelişmelerin ekosistemdeki paydaşlara önemli dersler verdiğini ve önümüzdeki süreçte buradan edinilen tecrübeler ışığında ekosistemin daha ileri bir seviyeye ilerleyeceğinin altını çizdi.

“Olumsuzluklar sadece kripto piyasalarına özgü değil”

Kripto piyasalarındaki güncel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Kafkas Sönmez, “Aslında hepinizin bildiği üzere piyasalarda bir süredir bazı olumsuzluklar mevcut. Bu durum geleneksel piyasalarda da hakim ve sadece kripto piyasalarına özgü değil. Geçmiş dönemlerde geleneksel piyasalarda birçok olumsuzluk yaşandı. Kripto piyasalarında da benzeri olayların gerçekleşmesi kripto ekosistemine zarar vermemeli. Aksine bu gibi durumlardan önemli dersler alınmalı. Buradan edinilen tecrübeler daha güçlü ve aydınlık bir geleceğe ilerlememizi sağlayabilir.” dedi.

Panelde kullanıcı tarafındaki beklentileri de değerlendiren Sönmez, kripto paralar özelinde güvenli bir atmosfer yaratmak ve bu alandaki yasal zeminin oluşturulması için yasa koyucularla ortaklaşa hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Kullanıcıların artık daha rahat bir şekilde hareket ettiğini belirten Gate.io’nun Türkiye Ülke Müdürü, kripto paralardaki finansal okuryazarlığın da süreç içerisinde giderek daha da artacağını ifade etti.

Kripto ekosisteminin gelişim sürecine devam ettiğini söyleyen Kafkas Sönmez, “Bu süreçte birtakım olumsuzluklar yaşanabilir ancak bu olumsuzluklardan alacağımız dersler olmalı. Hepimizin yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar var. Bu durumu insanların iyi yönetebilmesi gerekiyor. Birçok kişi yatırım yaparken duyumlara göre hareket etmeye oldukça meyilli. Bunu azaltmamız hepimiz için çok daha güzel olur diye düşünüyorum.” dedi.


Hibya Haber Ajansı