news-details

Dolar/TL gün sonu teknik değerlendirme

Yurt içi tarafta TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında alınan kararların yankıları piyasa tarafında devam etmekte. Keza Kurum’un, 325 baz puanlık indirim kararıyla birlikte yayınlanan karar metninde enflasyondaki düşüş eğilimin sürdürebilir olduğu ve ekonomik toparlanmanın güçlendiğine dair ifadeler TL varlıkları açısından pozitif yansıdı.

Yıl sonuna kadar iki toplantı daha düzenleyecek Kurum, bundan sonraki süreç için veri akışı ve risk unsurlarına bağlı adım atılacağına dair ifadelerde bulundu. Bununla birlikte gün içinde açıklanan Sanayi Üretimi Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 azalma gerçekleştirirken bir önceki aya göre ise yüzde 4.3’lük bir artış gerçekleştirdi.

Bunun yanı sıra Cari işlemler Temmuzda 1.16 milyar dolar fazla verdi. Açıklanan veriler sonrası ise kur tarafında dalgalanmalar oluşurken günün ikinci seansında ABD’de açıklanan Perakende Satışlar datası ise 0.4 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Günün devamında jeopolitik ve siyasi risk unsurlarına dair gelebilecek haber akışları hareketliliğin artmasına neden olabilir. Teknik olarak baktığımızda ise 5.7000 direnci yukarı yönlü atakları hızlanması açısından önemli bir seviye olarak karşımıza çıkmasına karşın buranın geçilmesi halinde 5.7250, 5.7500 ve 5.7725 noktaları takip edilebilir ancak kur tarafında yaşanan geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 5.6500, 5.6250, 5.6020, 5.5500 ve 5.5375 destek noktaları tekrar gündeme gelebilir.

HİBYA Haber ajansı