news-details

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Konya’mız maşallah sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle göz dolduruyor. Sadece belediye hizmetlerinde, kamu ve özel sektör yatırımlarında değil, Konya aynı zamanda uluslararası spor etkinliklerinde de öne çıkıyor. Ağustos ayında 5. İslami Dayanışma Oyunları’na başarıyla ev sahipliği yapan Konya’mız 54 farklı ülkeden binlerce sporcuyu, takımı, sporseveri misafir etti. Çatışmanın nefretin tırmandığı bir dönemde bu oyunlar münasebetiyle Konya’mızdan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdik.

Ekim ayı sonunda Konya’da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimin 12 madalya kazanarak, göğsümüzü kabarttığı bu etkinlik de son derece başarılı geçti. Modern spor altyapısı ve elde ettiği tecrübeyle Konya’nın artık uluslararası spor organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olacağına inanıyorum.

Konya’nın bizim siyasi mücadele tarihimizde çok özel bir yeri var. Türkiye’nin en zorlu en sancılı yıllarında Konya, yerli ve milli duruşuyla cesareti ve dirayetiyle daima kendinden söz ettirmiştir. Sizler 12 Eylül’den 28 Şubat’ın karanlık günlerine kadar demokrasimize yönelik tüm tehditler karşısında tavrınızı milli iradeden yana koydunuz.

 Merhum Erbakan hocamıza her zaman sahip çıkan Konya, AK Parti ile tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da en büyük kalesi olmuştur. Her ne kadar Erbakan hocamızdan sonra kurmuş olduğu partinin varisleri yanı istikamette yürümemişse de biz AK Partimizle yepyeni bir dönemi başlattık ve Türkiye’nin bir numaralı partisi olduk.

Şu anda da bir numaralı Türkiye’nin en güçlü partisi olarak ve ayrıca Cumhur İttifakı olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında Konyalı kardeşlerimizin desteğine mazhar olduk. Bize gönül veren, bize destek veren tüm Konyalılara teşekkür ediyorum. Biz birbirimizi sadece Allah için Allah’ın rızasını kazanmak için seviyoruz.

Kamu yatırımlarından zaten Konya’mız her zaman hak ettiği payı alıyor. Geride bıraktığımız 20 yılda şehrimize toplam 80 milyar liralık yatırımı Konya’mıza yaptık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma, sanayiden gençlik ve spora, tarıma her alanda şehrimizi tarihinin en büyük yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Benim Konyalı vatandaşlarım, birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye samimiyetle gayret gösterdik.

Şu anda bizim ölenlerimiz, Allah yolunda, vatan yolunda şehadete yürümüşlerdir. Bugün yine 3 şehidimiz var ama onların kanları yerde kalmayacak. Tüm bunlarla beraber şehadete inanarak bu yola koyulan bizim Mehmet’imiz, boşuna bu yolda yürümedi. Dünyada tüm İslam dünyasını da buna dahil ediyorum. Askerine Mehmet adını veren başka bir ülke yoktur. Sevgililer sevgili Peygamberimizin adından geliyor. Buralara o kadar kolay gelinmedi, gelinmez. Onun için de bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir zaman bu din düşmanları, bu kafir zümresi bitiremez.  Bunu bilerek, buna inanarak bu yolda yürüyoruz.

AK Partili Belediyeler, başkalarıyla değil, her alanda kendileriyle yarışmaktadır. Konya kendisine verilen her emeğe, yapılan her yatırıma ziyadesiyle karşılığını veren katma değere dönüştüren bir şehirdir.

Attığımız adımlar, hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye Yüzyılını gerçeğe dönüştürmenin derdindeyiz. İç siyasetten dış politikaya kadar tüm planlarımızı bu anlayışla yapıyoruz. Evlatlarımıza daha huzurlu, müreffeh, güçlü vatandaşı olmaktan iftihar edecekleri bir Türkiye bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tahıl Anlaşması ve Esir takasıyla kimsenin cesaret edemediği iki büyük diplomatik zafere imza attık. Yurt dışında katıldığımız tüm zirvelerde devlet başkanları ülkemizin savaşı sonlandırmak için yürüttüğü çabalardan övgüyle bahsediyor. Biz kimseyle kavgalı olmadık. Biz düşman kazanma üzerine politikalar oluşturmadık. Biz dost kazanma üzerine politikalar oluşturduk.

Suriye’deki harekatlarımızdan faiz meselesine en son ne demiştim? Faizde tek haneliye ineceğiz. Tek haneliye indik. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Bizim için önce faizdi ve faizi bu noktada tek haneye indirdik. Yatırım kredisiyle hedefimiz; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Durmak yok.

Doğrudan devletimizin bekasını ilgilendiren hususlarda bile karşı tarafın safında yer aldılar. DEAŞ’la göğüs göğse mücadele ettiğimiz günlerde uluslararası basınla ağız birliği yapıp, ‘Türkiye DEAŞ’a destek veriyor’ iftirası attılar. PKK’nın Suriye uzantısına yönelik harekatlarımızda milletvekilleriyle ülke ülke dolaşıp, terör örgütünün sözcülüğüne yeltendiler. Bir gece 252 evladımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz’daki mücadelemizi FETÖ’cü alçakların söylemleriyle itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Batılı Büyükelçilere mektup yazarak, Kanal İstanbul gibi ülkemizin vizyon projelerini sabote etmeye kalktılar. Bay Kemal, senin bu işlere aklın ermez. 18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul’da öyle olacak.

Dünyanın hiçbir yerinde kendi ekonomisini çökertmek için borsayı sermaye piyasalarını hedef alan bir muhalefet liderine rastlayamazsınız. Bizzat kendilerinin örnek gösterdiği hiçbir batı demokrasisinde milletine karşı beşinci kol faaliyeti yürüten bir siyasetçiyle karşılaşmazsınız. Biz bunun işin mevcut yönetim elinde CHP Türkiye'nin içine sokulmuş bir Truva atıdır diyoruz. Biz işte bunun için CHP emperyalistlerin oyuncağı haline dönüşmüş yapıdır diyoruz. Bay Kemal ve şürekasından ülkemize ve milletimize hiçbir hayır gelmez diyoruz. 2023 seçimleri Türkiye'nin önüne yeni ufuklar açmakla kalmayacak, inşallah bu sefil siyaset anlayışından kurtuluşunun da miladı olacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken Türkiye Yüzyılına güçlü bir giriş yapacağız.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hep yaptığımız gibi gerekli tedbirleri alarak bu müfterilere fırsat vermememiz çok önemlidir. Bunun yolu da sandıklarda gözümüz kulağımız olan müşahitlerimizin, ilçe ve il teşkilatlarımızın, hepsinin koordinasyonunu yapacak genel merkezimizin yapmasından geçiyor.

Tabandan tavana uzanan anlayışla, 7 gün 24 saat sahada olacak, eksiklerimizi giderecek yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yürüteceğiz. Muhalefetin dağınıklığı karşısında rehavete kapılmayacağız. Özellikle provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Onlar engellemek için çırpınsalar da biz eser üretmeye devam edeceğiz.

Dış politikada ülkemizi getirdiğimiz seviyenin orta ve uzun vadede siyasi ve ekonomik etkilerini akıl ve vicdan sahibi herkes görüyor. Önemli olan bizim sahaya çıkıp bunları milletimizin her ferdine teker teker anlatmamız gerekiyor.

2023 ülkemiz ve özellikle de gençlerimiz için bu kadar önemli bir kader seçimidir. Öyleyse bizim de buna uygun şekilde hareket etmemiz şarttır. Yarın İstanbul'da Galatasaray'a ait dev İstanbul stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız. Orada İstanbul teşkilatının ön hazırlıklarını yapacağız. Yaklaşık 50 bin civarında katılımın olacağı bir toplantı yapacağız. Bu tabi bir parti toplantısı, miting yapmıyoruz."

Hibya Haber Ajansı