news-details

New York Borsası'nda endeksler, ticaret belirsizliğiyle gevşek kapandı

New York Borsası'nda endeksler, ticaret belirsizliğiyle gevşek kapandı.
New York Borsası'nda endeksler, Çin ile ABD arasında 10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen müakerelerin ardından yapılan açıklamalara rağmen, ortada imzalanmış somut bir ticaret anlaşmasının bulunmaması ve muhtemel sınırlı bir anlaşmanın imzalanması için tarafların bir takım şartların oluşmasını bekleyeceklerinin görülmesi umutların, yerini endişelere bırakmasıyla geriledi.
S&P 500 endeksi yüzde 0.14 kayıpla 2,966.15 puandan, Dow Jones 30 endeksi yüzde 0.11 kayıpla 26,787.36 puandan, Nasdaq teknoloji endeksi ise yüzde 0.10 kayıpla 8,048.65 puandan günü tamamladı.
ABD'de hisse senetleri piyasası açık olmasına karşın, Columbus günü nedeniyle tatil olan tahvil piyasasında işlem yapılmadı. Gerek ABD, gerekse Çin tarafı görüşmelerde önemli ilerleme sağlandığı yönünde açıklamalar yaparken, sonuç itibariyle uzlaşma olduğunu söylemelerine rağmen, anlaşma ifadesini kullanmaktan özellikle kaçındıkları dikkat çekti.
Görüşmelerin ardından tarafların biribirlerine karşı uyguladıkları ek gümrük vergileri yürürlükte kalması da tedirginliği destekleyen unsurların başında geldi.
Piyasanın kısa vadede, şirketlerin üçüncü çeyrek bilançolarına odaklanarak, mali sonuçlara göre yön belirlemesi bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı