news-details

Odeabank’ta Hazine, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar, Emir Alpay’a emanet

ODEABANK Yönetim Kurulu, Türk bankacılık sektörünün deneyimli yöneticilerinden Emir Alpay’ı, 9 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Hazine, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı.Bankacılık ve finans sektörünün çeşitli kademelerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Emir Alpay bu süre içerisinde farklı pozisyonlarda yöneticilik görevi üstlendi.

Emir Alpay Hakkında:

Marmara Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Pazarlama Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Emir Alpay, İngiltere’de Kuzey Londra Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme dalında yüksek lisans yaptı.Bankacılık kariyerine 1999 yılında Koçbank’ta başlayan Alpay, 2006 yılında Yapı Kredi Bankası’na geçerek, bankanın Kurumsal Satış Direktörlüğü görevini üstlendi. 2011-2013 yılları arasında Yapı Kredi Bankası Hazine, Türev Ürünler ve Döviz Piyasaları Grup Direktörlüğü görevini üstlenen Alpay, 2013 yılında bu yana Yapı Kredi Portföy Yönetimi CEO görevini devam ettiriyordu.

Odea Bank Hakkında

Odea Bank A.Ş., 2 Ekim 2012'de 533,5 milyon TL ödenmiş sermaye ile faaliyete başlamıştır. Banka, 2018 yılı itibariyle, 17 ilde 45 şubede 1,088 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Odea Bank, toplam kredi ve toplam aktifler açısından diğer özel bankalar arasında 10. sırada yer almaktadır. Odea Bank'ın aktifleri 31.4 milyar TL, mevduatları 21.5 milyar TL, kredileri 18.7 milyar TL ve öz kaynakları 3.2 milyar TL'dir. Ağustos 2016 itibariyle International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odea Bank A.S.'nin çoğunluk hissedarı Banka Audi sal’dır.

Kaynak:hkstrategies