Son Dakika Haberler

asdsad

Mücevher İhracatçıları Birliği, RJC üyesi oldu

16 Септември 2024 15:09

Mücevher İhracatçıları Birliği, Responsible Jewellery Council (Sorumlu Mücevher Konseyi) üyesi oldu ve ilk sürdürülebilirlik raporu olan “Mücevher Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planı Raporu”nu açıkladı.

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin (MİB) RJC üyeliği ve sürdürülebilirlik raporunun açıklanması nedeniyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen lansmanda, MİB Başkanı Burak Yakın, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ORE Hukuk Kurucu Ortakları Avukat Aydan ve Aycan Karagöz, RJC Yönetim Kurulu üyesi Satta Matturi, Umur Gençoğlu (Mioro), Göknur Karadağ (Goldenline), Dr. Meri Taksi Deveciyan konuşmalarını gerçekleştirdi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracat yapan tüm firmaların ve sektörlerin Türkiye ekonomisine çok değerli katkıları olduğunu belirterek mücevher sektörünün ihracatının gelişmesini gururla izlediklerini söyledi. Gültepe, dünyayı tüketmeden dünya için üretmenin en büyük mottoları olduğunu belirterek mücevher sektörünün farklı noktalara gelmesi  için de sürdürülebilirlik adımının önemli olduğunu ve sektöre yeni ivme kazandıracağını belirtti.

Mücevher sektörünün, Türkiye’nin en yüksek katma değerli ihracatına imza attığını belirten MİB Başkanı Burak Yakın, uluslararası ticaretin sekteye uğradığı pandemi sonrası dönemde, Türkiye ekonomisindeki zorluklara ve altın farklarına rağmen sektörün hızla toparlanması için önemli adımlar attıklarını belirterek şunları söyledi:

“Ocak ayından bugüne mücevher ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 4 milyar 921 milyona ulaştı. Bu artışı, külçe altın ihracatındaki 300 milyon dolarlık azalmaya rağmen, bitmiş takı ihracatımızdaki güçlü artışla sağladık. Bitmiş takıdaki ihracatımız ise 3 milyar 780 milyon dolara ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44'lük çarpıcı bir artış gösterdi. Külçe altın ihracatındaki aynı dönemde yüzde 23’lük düşüşe dikkatinizi çekerim. Bu rakamlara sınır ticaretimizi ve yolcu beraberi ihracatımızı da katarsak ben inanıyorum ki 10 milyar dolara yakın bir ihracatı yakaladık."

Konuşmaların ardından MİB Başkanı Burak Yakın ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe RJC Yönetim Kurulu üyesi Satta Matturi’ye ve MİB Başkanı Burak Yakın tüm konuşmacılara plaketlerini takdim etti.