news-details

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Lüksemburg maçı hazırlıklarına başladı

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'taki üçüncü maçında 8 Mart tarihinde deplasmanda Lüksemburg ile karşılaşacak olan A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın kamp hazırlık çalışmaları başladı.

Başantrenör Okan Halay yönetiminde 27 Şubat 2023 tarihinde Konya'da kampa giren 23 kişilik A Milli Takımı, Konya Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürüyor.

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay antrenmanda yaptığı değerlendirmede; "Yaşanılan felaket sözlerle anlatılamayacak kadar büyük, hentbol ailesi olarak Cemalimizi kaybetmek bizim için çok büyük bir kayıp. Vefat edenlere rahmet, sağ kurtulanlara acil şifalar, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Dualarımız, o bölgede mücadele eden herkes için. Türk Milletinin bu günlerin de üstesinden geleceğine inanıyorum ve hentbol ailesi olarak da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplum psikolojisinin düzelebilmesi için de hayatın akışının bir an önce başlaması gerekmekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Öncelikle psikolojik olarak kendimize gelmeye çalışacağız. Zamana ihtiyacımız var. Bu düşünceler doğrultusunda en erken zamanda Lüksemburg maçlarına hazır olmaya çalışacağız. Bu maçların önemini biliyoruz ve bir nebze olsun acılarımızı dindirmek, bir nebze olsun Cemalimizin yattığı yerde huzurlu olması için bu maçlardan galibiyetler almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Milli Takımın gruptaki üçüncü maçı, Lüksemburg'da Ulusal D’coque Spor Merkezi'nde saat 21.00'de başlayacak.

Milli Takım bu maçın ardından gruptaki dördüncü maçında Lüksemburg'u 12 Mart 2023'te Konya'da ağırlayacak. Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. 26 Nisan'da Portekiz ile ülkemizde karşılaşacak Milli Takımımız, gruptaki son maçını ise 30 Nisan tarihinde Kuzey Makedonya ile deplasmanda oynayacak.

A Milli Erkek Hentbol Takımı aday kadrosu şu şöyle:

Kaleci: Mehmet Emre (Özel Vefakent Hatay B.B.), Hüseyin Bereket (Bursa Nilüfer Belediyesi), Taner Günay (Sakarya B.B.)

Sol Kanat: Samet Kanberoğlu (Beykoz Belediyesi S.K.), Enis Harun Hacıoğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik)

Sol Oyun Kurucu: Baran Nalbantoğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Yakup Yaşar Simsar (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Genco İlanç (Köyceğiz Belediyesi), Ali Emre Babacan (Beykoz Belediyesi), Danyel Kaya  (Özel Vefakent Hatay B.B.)

Orta Oyun Kurucu: Gökay Bilim (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Eray Karakoç (HC Ohrid / K. Makedonya), Atakan Şirin (Spor Toto), Halil İbrahim Öztürk (HC Ohrid / K. Makedonya)

Sağ Oyun Kurucu: Can Çelebi (Beykoz Belediyesi), Ömür Pehlivan (Beykoz Belediyesi), Eyüp Arda Yıldız (Beşiktaş Yurtbay Seramik)

Sağ Kanat: Şevket Yağmuroğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Çetin Çelik (Sakarya B.B.)

Pivot: İlkan Keleşoğlu (Özel Vefakent Hatay B.B.), Alper Aydın (Beykoz Belediyesi), Çağlayan Öztürk (Beykoz Belediyesi), Tolga Durmaz (TuS Vinnhorst / Almanya )

Teknik Kadro: Okan Halay (Başantrenör), Rıfat Şahin (Yardımcı Antrenör), İbrahim Demir (Kaleci Antrenörü), Yasin Yüzbaşıoğlu (Sportif Performan Antrenörü), Mert Güven (Sportif Performans Antrenörü), Fuat Yüksel (Fizyoterapist), Cenk Uzunca (Masör), Mehmet Şakiroğlu (Psikolog), Bora Serter (İdari Menajer)

Hibya Haber Ajansı