news-details

Bakanlık ve Teknopark Yöneticileri MG International Fragrance Company’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri VII. Koordinasyon Toplantısı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yetkilileri ve Türkiye’nin birçok noktasında bulunan Türk savunma sektörünün inovasyon merkezleri olan Teknopark’ların yöneticileri, MG International Fragrance Company’i ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında MG International Fragrance Company’e desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ve Türkiye’nin başta savunma sanayii olmak üzere havacılık, uzay, denizcilik, enerji, sağlık bilimleri alanlarında yüksek teknoloji geliştirmeleri yapmakta olan ve 300’ü aşkın yerli, yabancı yüksek teknoloji şirketi bünyesinde barındıran Teknopark yöneticileri, Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company’i Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Teknopark yöneticileri, MG International Fragrance Company’nin son teknolojik gelişmelerini ve Ar-Ge çalışmalarını yerinde inceledi. Bu ziyaretlerinde yöneticiler GOSB teknoloji geliştirme bölgesinde 20.000 m2’lik arazi üzerinde kurulu 50.000 m2’nin üzerindeki tesisin, yaklaşık 5.000 m2’lik alanını oluşturan inovasyon, organik sentez ve araştırma merkezi hakkında bilgiler edindi.

MG International Fragrance Company (MG Gülçiçek) hakkında:

Dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisine sahip, yüzde yüz yerli sermayeli MG International Fragrance Company (MG Gülçiçek) 1961 yılında Mişel Gülçiçek tarafından kurulmuştur. Türkiye'de ürettiği esansları 2.500'ü aşkın yerli firmaya tedarik ve 68 ülkeye ihraç etmekte olan kuruluşun, İngiltere, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya bölgeleri ağırlıklı ihracat yaptığı ülkeler arasında yer almaktadır.

2015 yılında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) 65 milyon USD’lık yatırımıyla açtığı yeni üretim tesisi ile birlikte, 8 kat büyüme göstererek dünyanın sayılı esans üretim tesislerinden birine sahip olmuştur. Esans üretiminde dünyada bu büyüklükte üretim gerçekleştirebilen otomatik üretim robotu da ilk kez bir Türk fabrikasına kurulmuştur. 20.000 m2’lik arazi üzerinde kurulan 46.500 m2’lik tesisin, 2.918,2 m2’lik alanı organik sentez ve inovasyon araştırmalarına ayırılmıştır.

2017 yılının Ekim ayında bünyesine 5.255 m2’lik kapalı alan ekleyerek, bugün toplamda tesis büyüklüğünü 50 bin m2’nin üzerine çıkaran MG International Fragrance Company, böylelikle iki yıl içerisinde hızlı bir büyüme gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki yıl tüm faaliyetine girmesi planlanan ek tesis için toplamda 5.2 milyon dolarlık arazi ve bina yatırımı yapan MG International Fragrance Company, üretim hattını çoğaltıp depo alanını genişletmeyi ve teknolojik yatırımını tamamlamayı planlıyor.

MG International Fragrance Company’nin üretim tesisleri, sadece bir üretim merkezi değil aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanarak sanat ve üretimin iç içe geçtiği bir tesis haline getirilmiştir.

Dünyanın en önemli parfümörleri MG International’da

Dünyanın çeşitli ülkelerinden kaynaklanan talebi karşılamak için MG International Fragrance Company, dünyanın ; Türk ve yabancı en iyi koku uzmanlarını ve parfümörlerini ahenkli bir yaratım süreci içinde bir araya getirmeyi başarmış bir kuruluştur. Alanında uzman sekiz uluslararası parfümörün tasarladığı yeni formüller sektöre yeni bir soluk getirmeye devam etmektedir.

Betul Can Toz