news-details

Gençlerin kariyer gelişiminde ilk 5 yıl kritik öneme sahip

Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA, Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından desteklenen Dünya Yatırımcı Haftası'na katıldı. Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. Dünya Yatırımcı Haftası’nda konuşan ACCA Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, sermaye piyasaları başta olmak üzere finans ve muhasebe alanında mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

Dünyanın 178 ülkesinde 241 binden fazla üyesi ve 542,000’den fazla adayı bulunan küresel bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından yatırımcıların bilgilendirilmesi amacıyla desteklenen ve aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 87 ülkede kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası'na katıldı.

Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. Dünya Yatırımcı Haftası’nda “Sermaye Piyasası Kurumlarında İstihdam ve Kariyerde Lisansların/Sertifikaların Önemini Uzmanına Sor” isimli panelde konuşan ACCA Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, iş hayatında ilk beş senenin kariyer gelişimindeki kritik önemine vurgu yaparak, “Özellikle Z kuşağı üyeleri 5 yıllık kalkınma planında veya yol haritasında akademik bilginin yanı sıra düzenli ve sürekli olarak mesleki bilgi ve becerilerini daha etkin kullanabilmeyi öğrenip analitik ve stratejik düşünce yapılarını güçlendirecek mesleki eğitime de önem vermeli” dedi.

ACCA RUHSATI İLE ÖZEL VE AYRICALIKLI BİR YOLCULUK…

Filiz Demiröz, sözlerine şöyle devam etti:

“ACCA Ruhsat yolculuğuna başlayan finans ve muhasebe profesyonelleri dijital dönüşüm, kurumsal yönetişim, denetim ve güvence, finansal raporlama gibi finans ve muhasebe mesleğinin çeşitli alanlarında tam donanımlı hale gelirken, etik ve profesyonellik, kişisel verimlilik, inovasyon ve şüphecilik, ticari farkındalık, liderlik ve takım çalışması, iletişim ve uyum konularında da kendi becerilerini geliştirebiliyor. Finans ve muhasebe alanında akademik derece elde etmeyi hedefleyen gençleri de yalnız bırakmıyoruz, hayata geçirmiş olduğumuz özel ve ayrıcalıklı küresel anlaşmalar sayesinde, adaylarımız, ACCA Ruhsatı ile Oxford Brookes Üniversitesi’nden muhasebe alanında lisans derecesi, University of London’dan da muhasebe alanında yüksek lisans derecesi alabiliyor. ACCA Ruhsat Yolculuğu’nun yanı sıra, tamamı İngilizce ve online olan Finansta Dijital İnovasyon, Veri Analitiği, Fintech, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, Finansta Sürdürülebilirlik ve geleceğin finansal raporlaması olacak Entegre Raporlama sertifika programları ile hem gençlerimize hem ve finans ve muhasebe profesyonellerine bu alanlardaki bilgilerini derinleştirmeleri ve belgelendirmeleri için destek oluyoruz.”

ACCA ruhsat yolculuğuna katılanların son derece dinamik, sürekli büyüyen ve aynı zamanda 118 yıllık geçmişe sahip köklü bir küresel mesleki bir ağın parçası olduklarını belirten Filiz Demiröz, “Bir mesleki pasaporta da benzetebileceğimiz ACCA ruhsatı sayesinde finans ve muhasebe profesyonelleri, tam donanımlı finans ve muhasebe profesyoneli olduklarını, uluslararası standartlara göre belgelendirme imkanına ve uluslararası tanınırlığa ulaşma şansına sahip olurken, isimlerinin yanına yazabilecekleri küresel bir mesleki unvana da sahip oluyorlar” dedi.

Hibya Haber Ajansı