news-details

Göçmenlere özel yeni mobil uygulama: PeerBie Türk - Amerikan Topluluğu uygulaması

Türkiye’nin yerli sosyal ağ uygulaması olmak için yola çıkan ve sosyal ihtiyaçlara uygun uygulama geliştiren PeerBie son olarak göçmenlerin birbirleri ile yardımlaşması ve bilgi alışverişini kolaylaştırabilmek amacıyla geliştirdiği “PeerBie Türk - Amerikan Topluluğu - PeerBie TAC” uygulaması ile mağazalardaki yerini aldı. Göçmenlerin hayatını ve bulundukları bölgedeki kendisi gibi diğer göçmenlerle etkileşime geçilmesini sağlamak içgörüsü ile geliştirilen uygulama, ziyaretçileri Amerika’ya daha önceden yerleşmiş, daha önce ziyaret etmiş ve şu an Amerika’da yaşayan Türklerle sosyal ağ üzerinde bir araya getirerek, anlık haberleşmeleri ve özel olarak belirlenmiş tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde dizayn edildi.

PeerBie TAC, Amerika'daki Türkler için özel olarak geliştirildi ve Amerika’da yaşayan Türklerin birbirleriyle yardımlaşarak, her türlü ihtiyaçlarına çözüm bulabilmelerini sağlayabilecek özelliklere sahip. Göçmenlerden ziyaretçilere, iş sahiplerinden gurbetçilere kadar çok geniş bir kullanıcı yelpazesine sahip uygulama, özel olarak belirlenmiş tüm ihtiyaçlara cevap verirken Türk doktorlar, avukatlar, restoranlar başta olmak üzere çeşitli yer ve kurum ile iletişim kurulmasına yardımcı oluyor. Sosyal ağ özelliği ile de kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına anında geri dönüş alabileceği, aidiyet hissi ile kendilerini iyi hissedecekleri bir Amerika deneyimi vaat ediyor.

“Yakınımda ‘memleketim’den biri var mı?”

Kendisi de bir göçmen olan ve 23 yıl Amerika’da yaşamış olan Semih Seçer, “Göçmenlik çok ilginç bir duygu ve keyifli yanları çok olsa da zor bir deneyim. Her nerede iseniz size yakın bir yerlerde memleketinizden, Türkiye’den biri var mı diye merak ediyorsunuz. Amerikaya sizden önce yerleşmiş, sizden daha fazla kez ziyaret etmiş ya da sizinle aynı zamanda aynı şartları paylaşan insanlar var ve sizin onlara ihtiyacınız oluyor. Yani daha önce orada bulunmuş birilerinin deneyimlerine veya şu an orada olanların bilgilerini istemek çok doğal bir refleks oluyor. Bu ihtiyaçtan ve gerçek deneyimlerden yola çıkarak PeerBie TAC’i kullanıcılarımızla buluşturmaktan dolayı son derece mutlu ve memnunuz” sözleri ile uygulamanın kullanım avantajlarını ve sunduklarını paylaşırken, “Kendi deneyimlerinden de biliyorum, göçmenlik zor. PeerBie ile bunu kolaylaştıracağız. Birbirimizden öğreneceğimiz her zaman çok şey var ancak aynı ülke-bölgedeki iki göçmenin birbirinden öğrenecekleri daha fazla. Uygulamamız ilk etapta Amerika’da yaşayan Türkler için dizayn edildi. Ancak uzun vadede diğer ülkeleri ve göçmen kitlelerini de kapsayacak” dedi.

PeerBie TAC, Türk - Amerikan Topluluğu uygulamasının kullanım alanlarını Seçer şu şekilde sıralıyor:

- Uygulama ile Amerika yolculuğunuz ile ilgili merak ettiğiniz her konuda yardım alabilirsiniz.

- Kendiniz için en uygun konu başlıklarını tartışabilir, sorularınızı yönetebilirsiniz.

- Kendinize özel mesaj grupları oluşturabilir, beklediğiniz cevabı anlık bildirimlerle görebilirsiniz.

- Size özel kanallara katılabilir, sizin için en doğru kişilerle etkileşime geçebilirsiniz.

- İkinci el alım - satım ile ihtiyaç olunan ürünleri takip edebilir, satabilir veya kiralık ilanlarını takip edebilirsiniz.

- Doktor, avukat, işyerleri, konsolosluklar ve elçiliklerin lokasyon ve iletişim bilgilerine anında ulaşabilirsiniz.

- Staj, iş ilanlarını takip edebilir ve yeni iş fikirleri bulabilirsiniz.

- Diğer göçmenlerle bir araya getirecek etkinlikler düzenleyebilir, oluşturulmuş etkinlikleri takip edebilirsiniz.

- Gezilecek yerler hakkında bilgi alabilir, seyahatlerinizi planlayabilirsiniz.

- Green card, vize, göçmenlik ve askerlik gibi konular hakkında son gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

Uygulama kullanıcı dostu arayüzü ile; hashtag (#) ile arama yapılmasına ve bildirimlerin kişiselleştirilmesine müsaade ediyor.

PeerBie hakkında

PeerBie, küresel bir sosyal ağdır. “Hayatın için tek uygulama” mottosu ile kurulan uygulama, iş, aile, okul gibi tüm sosyal çevredeki kişilerle gerçek zamanlı, anlık iletişim kurulmasını sağlar. PeerBie; belediye, mahalle, iş, lise, üniversite, marka, kulüp, topluluk ve kreş gibi platformlarda iletişim ve etkileşim ihtiyacını karşılar. PeerBie; kişisel veya grup etkinlikleri için kullanılabilir; aile bireyleri veya arkadaşlar ile iletişim aracı olabilir. Kullanılmayan eşyalar için e-ticaret platformuna dönüşebilir. Trendleri ve toplulukları keşfetme imkanı sunar. Türkiye’nin pilot bölge olarak seçildiği uygulamanın ana alt markaları arasında “PeerBie İş Hayatım”, “PeerBie Adayım”, , “PeerBie Markalar”, “PeerBie Üniversitem”, “PeerBie Kreş”, “PeerBie Yurtdışında yaşayan Türkler”, “PeerBie Mahallem”, “PeerBie Okullar” ve “PeerBie Belediyem” gibi iletişime ihtiyaç duyulan ağlar yer alıyor. “Belediyem”, “Adayım” ve “İş Hayatım” ayrıca bu alanda kurumların kendi ihtiyaç ve içeriklerine göre özelleştirilmiş içerik çözümleri sunuyor.

Kaynak:furkanluleci