news-details

Siber Güvenlik Meraklıları İçin PriviaHub’ın Halka Açık Versiyonu Yayında

Dünyanın her yerinden ulaşım imkanı bulunan PriviaHub, sahip olduğu skor tablosu ile kurum içindeki kullanıcılar arasında yarışmalar düzenlenmesine de imkan tanıyarak, hem kayıtlı kullanıcıların hem de kurum çalışanlarının sürekli kendilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır. Gerçek hayattan esinlenerek geliştirilen senaryolar ile 29 ayrı kategoride, 120’den fazla bilgisayardan oluşan ve birçok zorluk derecesine sahip sistemler ile sadece Türkiye’de değil, global pazarda da yerini alan ve Türkiye’nin İlk Online Siber Güvenlik Laboratuvarı olma özelliğini taşıyan Priviahub’ın 2 Eylül itibariyle halka açık versiyonunu yayınlanarak, ücretsiz olarak siber güvenlik meraklılarının kullanımına sunuldu.

Privia Security’nin uzman kadrosu tarafından geliştirilen PriviaHub, siber güvenlik sektöründeki eksikleri tamamlaması, sektör çalışanları ve meraklılarının kendilerini geliştirmelerine imkan sağlaması, kalifiye personel yetiştirilmesi ve alanındaki tek online pratik geliştirme platformu olması açısından siber güvenlik sektörü açısından büyük önem taşımaktadır.

Uzun süren Ar-ge çalışmaları sonucunca PriviaHub ürününü hayata geçiren Privia Security’in Kurucu Ortağı Nisan Betül Erdem geliştirilen bu ürün hakkında; “Siber Güvenlik sektöründeki en önemli ihtiyaçlardan birisi de teorik bilginin yanı sıra sürekli gelişen teknoloji ve saldırı yöntemleri için pratik geliştirme ihtiyacıdır. Bu ihtiyacı dünyada karşılamaya çalışan bir kaç platform bulunmakla birlikte, bu platformların birçok eksiklikleri ve güncel teknolojilere uygun olmadığını ekip olarak deneyimledik. Geliştirmiş olduğumuz PriviaHub platformu Türkiye’deki mühendislik kaynakları ile geliştirilmiş ilk ve tek platformdur. Global pazarda bulunan rakiplerine göre de sunmuş olduğu özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. PriviaHub’ı yayına aldığımız ilk 7 gün içerisinde ise 2.320 tekil ziyaretçi, 402.517 istek ve 410 adet kullanıcı kaydı aldık. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgi ve geri bildirimlerden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.