news-details

Global Yat. Hld.'in Bahamalar'da kruvazier liman işletmesini devraldı

Global Yatırım Holding'in Bahamalar'daki Nassau Kruvaziyer Limanı'nın işletmesini 25 yıllığına devraldı.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc'nin (GPH) iştiraki Nassau Cruise Port Ltd.'in (NCP) söz konusu devralma işlemini, Bahamalar Hükümeti ile imzaladığı Nassau Kruvaziyer Limanı'nın 25 yıl süre ile işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi istinaden gerçekleştirdi.

Aynı açıklamaya göre bağlı ortaklık GPH, 9 Ekim 2019 tarihi itibarıyla Nassau, Prince George Wharf Cruise Port'u işletmeye başladığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, GPH'nın global deneyimi ve işletme modelini Nassau'daki kruvaziyer liman operasyonlarını yönetmek için kullanacak. Firma, GPH ve konsorsiyum ortağı Bahamian Investment Fund limanda kapasite artışı ve yolcularla yerel halkın liman deneyimlerini iyileştirerek, yenilikçi birtakım düzenlemeleri yapmak üzere 250 milyon ABD Doları'na kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Planlanan yatırımların 2019 yılının 4.çeyreğinde başlaması ve 24 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Yatırımlar tamamlandığında limanın yıllık 35 - 40 milyon ABD doları gelir yaratması bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı