news-details

Sompo Sigorta Çalışanları Dünyanın Sigortası Biziz! dedi

Sompo Sigorta, 2019 yılını değerlendirmek ve 2020 hedeflerini paylaşmak üzere 636 çalışanı ile 28 Eylül 2019 Cumartesi günü Sapanca Elite World Hotel’de toplandı.

Sektörün eş zamanlı en yüksek karlılık ve büyüme rasyosuna sahip şirketi Sompo Sigorta, çalışan sayısını son 3 yılda yüzde 37 arttırdı. İş performansının yanı sıra toplumdan aldığını yine topluma verme mottosu ile ülkeye, yerküreye karşı sorumluğun bilinci ile küresel iklim değişikliğine ilişkin bir bilinç yaratmak, davranışa dönüştürmek ve etkilerini azaltmak amacıyla, bu yılın başında Yerküreye Saygı projesine imza atmıştı. Bu doğrultuda, bu yılki çalışan toplantısı da Sompo Sigorta çalışanları “Dünyanın Sigortası Biziz” dediler.

Sompo Global tarafından Sompo Perakende Platform CEO’su olarak da görevlendirilen Sompo Sigorta CEO’su Recai Dalaş, yaptığı sunumla 2019 yılını değerlendirirken şirketin 2020 hedefleri ve gelecek vizyonuna ilişkin paylaşımda bulundu. Sektör liderliğine oynayan bir şirket olduklarını belirten Dalaş, geldiğimiz noktada rakiplerimizi takip etmek yerine kendi kültürümüzü yaratarak farklılaşma yolunda başarılı bir şekilde ilerliyoruz dedi. Ayrıca toplantı sırasında 10 ve 15 yıllık çalışanlar, Recai Dalaş tarafından ‘Kıdem Ödülleri’ ile onurlandırıldı.

Yerküreye Saygı Projesi’nde aktif rol üstlenen Türk Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu da toplantıda küresel iklim değişikliğinin etkileri ve bireysel olarak alınabilecek önlemler üzerine sunum yaptı. Toplantı komedyen Kaan Sekban’ın stand-up’ı ve DJ performans ile son buldu.

Sompo Sigorta, İnsan Kaynakları ve İç İletişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Işın Mengenli, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kurumsal başarılarımızın merkezinde çalışan motivasyonu ve bağlılığının olduğu bir gerçek. Bu toplantı ile CEO’muz bugüne ve geleceğe dair mesajlarını çalışanlarımıza iletti. Ayrıca her bir çalışanımızı kurumsal ve sosyal sorumluluk projemizin birer parçası olmaya davet ettik” diye belirtti.

Çalışanların etkinlik boyunca #yerküreyesaygı #dünyanınsigortasıbiziz hashtagleri ile paylaştıkları her fotoğraf için TEMA’ya fidan bağışında bulunan Sompo Sigorta, bu projeyle Çanakkale Doğandere’de 3.000 fidanlık Sompo Sigorta Yerküreye Saygı Umut Ormanı oluşturdu. Toplantı esnasında, tek kullanımlık plastik atığını önlemek amacıyla tüm çalışanlara fonksiyonel ve sağlıklı su matarası dağıtıldı. Toplantı boyunca dağıtılan su mataralarını kullanan çalışanlar, bu sayede 2000 adet pilastik pet şişe kullanımının önüne geçti.

Ayrıca toplantıda dijital malzemelere ağırlık verilirken, basılı malzemelerde de geri dönüşüm tercih edildi. Minimum düzeyde basılı malzeme kullanılırken kullanılan basılı malzemeler de sokak hayvanlarının kulübe yalıtımında kullanılmak üzere toplantı bitiminde toplandı.

Kaynak:bersay