Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore ziyareti kapsamında Seul’de, Güney Kore’nin en büyük elektrik kamu kuruluşu KEPCO’nun (Korea Electric Power Corporation) üst düzey yöneticileriyle görüştüğünü bildirdi.
Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada; görüşmede Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi’ne yönelik yürütülen ön fizibilite çalışmalarının; projenin teknik ve ekonomik şartlarını, finansman ve yatırım modeli çerçevesinde ele alındığını ifade etti.
Bayraktar, ‘’Güney Kore’nin nükleer enerji tecrübesini ülkemizin ihtiyaçlarıyla buluşturarak yerli sanayimize katkı sağlayan, ekonomik açıdan sürdürülebilir ve enerji arz güvenliğimizi güçlendiren bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.
Hibya Haber Ajansı